Placenta Bewerking | Regio Leiden, Den Haag e.o.

Benut je placenta voor je gezondheid en herstel

Capsuleren | Smoothies | Tinctuur | Balsem

Email voor meer info: degeboortereis@gmail.com

Ontdek de mogelijkheden

Tijdens mijn eerste zwangerschap is mijn bewondering en liefde voor de placenta ontstaan. Ik vind het een magisch orgaan. Je kan haar bijzondere rol bijvoorbeeld eren door middel van een lotus bevalling of door er een mooie artistieke afdruk van te laten maken. Ook kan je dit orgaan op verschillende manieren gebruiken voor je gezondheid en herstel. In mijn praktijk informeer ik ouders graag over alle mogelijkheden. Om volgens de laatste richtlijnen te kunnen werken volg ik het internationale trainingsprogramma van IPPA.

Hoe komt je placenta veilig en hygiënisch naar mijn praktijk?

Laat je verloskundige of gynaecoloog al voor de bevalling weten dat je de placenta wilt bewaren. Je kan dit het beste in je geboorteplan aangeven. Als je bij mij een bewerking boekt krijgt je een informatieblad voor je zorgverlener over hoe de placenta bewaard moet worden.

Zorg ervoor dat de placenta binnen 4 uur na het doorknippen van de navelstreng in een afgesloten en schone bewaarbak in de koelkast wordt geplaatst. In principe spreken we af dat de placenta binnen 12 uur na het doorknippen van de navelstreng bij mij is. Je kan de placenta 48 uur in de koeling bewaren en daarna invriezen. Overleg altijd even met mij na de bevalling!

Wil je pas na de bevalling beslissen dat je iets met je placenta wilt laten doen? Ook dat kan!

Zorg dat je placenta in een schone bewaardoos in de koelkast komt en bel me zo snel mogelijk. Na 48 uur kan je de placenta invriezen en heb je zelfs nog maximaal 5 maanden de tijd om te bedenken wat je wilt. Na die tijd is de werking wel stukken verminderd.

RESTITUTIE: Tot 14 dagen voor je uitgerekende datum kan je ons contract beëindigen. Ik reken dan €45 euro administratiekosten. Als je na die tijd besluit het contract te beëindigen, kom je niet in aanmerking voor restitutie. Als je placenta al in mijn bezit is en je wilt mijn dienst niet langer afnemen, is er geen restitutie mogelijk. Het getekende contract is bindend voor betaling. Uitsluitend indien je placenta na de geboorte niet bruikbaar blijkt voor capsuleren om medische redenen, krijg je je betaalde bedrag terug minus €45 administratiekosten.

De placenta als voedingssupplement

Dit leven gevende orgaan kan na de bevalling gebruikt worden als voedingssupplement. Net als met andere supplementen zijn er voordelen bekend maar is er ook meer wetenschappelijk onderzoek nodig om de werking beter te begrijpen. Op dit moment is er geen wetenschappelijk bewijs dat het voordelen oplevert en geen wetenschappelijk bewijs dat het nadelen heeft (zie ook hier). Kortom, het is aan jou om je keuze hierin te maken. Voor elke vrouw zullen de effecten anders zijn, afhankelijk van wat je lichaam nodig heeft. Het is belangrijk dat je altijd zelf blijft voelen of inname van de placenta bij je past en jij je er goed bij voelt.

Maak een afspraak

Twijfel je op welke manier jij de placenta zou willen behandelen en gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je een lotus geboorte overweegt maar ook de waarde ziet van het innemen als supplement? Dan is een persoonlijk consult iets voor jou.