Yoga Lessen in Leiden

Kundalini Yoga | Zwangerschapsyoga | Baby en Kinder Yoga | Privéles

Boek een Proefles

Kundalini Yoga | Volwassenen

Kundalini yoga en meditatie bieden technieken die je kunnen helpen om je hoofd tot rust te brengen, je hart te laten spreken en je lichaam te helen en te versterken. Deze vorm van yoga richt zich op het vergroten van je bewustzijn en laten stromen van je meest krachtige levensenergie. Doel van de lessen is om je te ondersteunen je volledige potentieel te ontdekken en benutten. Leerlingen ervaren over het algemeen meer energie, levensvreugde, ontspanning en vervulling in hun leven. Tijdens een les doen we fysieke houdingen, werken we met onze ademhaling, stem, diepe ontspanning en meditatie. Alle aspecten van je lichaam en geest worden versterkt en kunnen ontspannen. De groepsles is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of lenig te zijn!

Lestijd:

Woensdag 18.30 – 19.45 uur

Vrijdag 9.30 – 10.45 uur

Locatie: Maredijkhuis, Maredijk 100 te Leiden

Proefles: € 10,-

10 lessen strippenkaart: € 120,-

Studenten/minima-korting: 10-strippenkaart € 90,-

Losse les:  € 15,-

Betaling in termijnen is mogelijk.

Proefles

Yoga & Zwangerschap

Blijf door zwangerschapsyoga soepel, fit en ontspannen terwijl je kindje en je lichaam groeien. Ademhalingsoefeningen en meditaties zijn praktisch en gericht op de bevalling. Na elke les bespreken we relevante informatie rondom bijvoorbeeld je geboortewensen. Zo ben je bewust bezig met je zwangerschap en bevalling. Er zijn 6-wekelijkse partnerlessen die je partner en jou voorbereiden op de bevalling. Je bent op elk moment van je zwangerschap welkom en oefeningen kunnen worden aangepast aan specifieke wensen/klachten. Kijk voor meer achtergrondinformatie lager op deze pagina.

Lestijd: Woensdag, 20.15 – 21.30 uur

Locatie: Maredijkhuis, Maredijk 100 te Leiden

Proefles: € 10

12 lessen cursus, inclusief 2 partnerlessen: € 140

Mocht je laat in je zwangerschap beginnen dan is het mogelijk een aangepaste cursusduur met mij af te stemmen.

Na je eerste 12 lessen kan je mee blijven doen voor € 12 per losse les

Proefles

Baby Yoga

Na de bevalling is baby yoga een rustige manier om zelf weer fit te worden en liefdevolle aandacht aan jezelf en je kindje te geven. De lessen zijn laagdrempelig en we werken o.a. aan het versterken van buikspieren, bekkenbodem, een goede houding en ontspanning. We geven onze baby’s elke les aandacht, plezier, aanraking. Deelnemen kan zonder enige ervaring met yoga of zwangerschapsyoga en partners zijn van harte welkom. Tijdens de les kan je rustig je baby voeden en verschonen (en als je baby in slaap valt is dat natuurlijk geen probleem).

Lestijd: Vrijdag, 11.00 – 11.45 uur

Locatie: Maredijkhuis, Maredijk 100 te Leiden

Proefles: € 10

Strippenkaart met 4 lessen: € 50

Partners kunnen meedoen voor € 7

Proefles

Peuter en Kinder Yoga

Deze les is voor kinderen die al kunnen kruipen en lopen (ongeveer 6 maanden tot ongeveer 2 jaar) en onder begeleiding van de ouders.

We doen yoga en meditatie op speelse en natuurlijk wijze. Door middel van verhalen en liedjes beleven we samen plezier en stimuleren we kinderen om vanuit hun eigen aard te ervaren en mee te doen. Niets moet, een kindje mag ook rustig toekijken of bij papa of mama op schoot blijven zitten. Voor ons als ouders is de les ook ontzettend leerzaam omdat we de aard van ons kind beter leren kennen en zelf ook uitgedaagd worden.

Helaas zijn deze lessen momenteel niet beschikbaar bij De Geboortereis. In onze regio kan je terecht bij het Knooppunt in Voorschoten en bij YogaSmiley in Leiderdorp. Ik kan beide locaties van harte aanbevelen!

Proefles

Yoga & Zwangerschap

Ben je zwanger en wil je bewust en vol vertrouwen naar je bevalling toe leven? Volg dan mijn cursus zwangerschapsyoga. Deze lessen zijn voor veel aanstaande moeders een rustpunt in drukke (en emotionele) tijden. Regelmatig yoga beoefenen is goed voor je gevoel van welzijn en mentale balans. De oefeningen voorkomen of verminderen ook veel voorkomende zwangerschapsklachten zoals rugpijn, bekkenpijn, kramp, vermoeidheid, en een hoge of lage bloeddruk.

Zwanger zijn is een prachtige en vaak intense ervaring, en brengt veel veranderingen met zich mee. Op fysiek vlak verweken de hormonen de gewrichtsbanden, de hoeveelheid bloed in je lijf neemt toe, en organen worden zwaarder belast omdat die ook de afvalstoffen van je baby moeten verwerken. Op emotioneel en mentaal vlak maken jij (en je partner) ook veel mee. Je bent bezig om je kindje een plek te geven in jezelf en je leven.

Door zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen om te gaan en contact te leggen met jezelf en je kindje. De oefeningen die we doen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam, als voorbereiding op de bevalling. We werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en intuïtie. De ademhalingsoefeningen en meditaties helpen bij eventuele stress en zorgelijke gedachten. Ook leren we specifieke ademhalingstechnieken en houdingen voor tijdens de bevalling. Mijn vorm van zwangerschapsyoga is gebaseerd op de traditie van Kundalini yoga. Dat is een mooie, holistische vorm van yoga waarin we werken met veel aspecten van yoga: adem, beweging, mantra, meditatie en ontspanning.

De lessen zijn ook gericht op het voorbereiden op je bevalling. Door zwangerschapsyoga leer je te vertrouwen op je lichaam, je innerlijke kracht en beoefen je ontspanning en overgave. Zo kun je je makkelijker overgeven aan de natuurkracht van je bevalling. Na elke les behandelen we een onderwerp rondom zwangerschap en bevallen. Iedereen kan meedoen aan de lessen omdat je de oefeningen doet op je eigen niveau. Je hoeft dus geen yoga-ervaring te hebben of lenig te zijn.

Zwangerschapsyoga partnerlessen:

Tijdens de partnerlessen zwangerschapsyoga, die elke zes weken plaatsvinden, leert je partner je te ondersteunen tijdens de bevalling. Dit kan bijvoorbeeld door massage en het helpen met ademen. We bespreken en oefenen ook verschillende bevallingshoudingen.

proefles

Baby Yoga

Yoga met je baby geeft plezier, lichaamsbeweging, ontspanning en liefdevolle aandacht. We doen yoga oefeningen die geschikt zijn voor de versterking van je lijf in samenhang met prettige bewegingen en houdingen voor je kindje. De baby-oefeningen zijn een combinatie van aanraken, aaien, masseren, vasthouden en bewegen. We stimuleren zo de ontwikkeling van het babylichaam, de zintuigen, hersenen en spijsvertering. Yoga versterkt bij volwassenen en kinderen ook het immuunsysteem en het zenuwstelsels en zorgt het voor een diepe ontspanning. Samen yoga doen is een fijne manier om jullie vertrouwensband te versterken en samen plezier te beleven. We gebruiken ook rustige muziek en dansbewegingen en doen speelse meditaties. De lessen hebben een vrij karakter en je kan de tijd nemen voor voeden en verschonen tijdens de les. Partners zijn van harte welkom om mee te komen doen of je plek in te nemen als je een keer niet kan. Veel ouders ervaren dat het een leuke manier is om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Voor veel vrouwen is de overgang van de zwangerschapsyoga naar de baby yoga les heel natuurlijk en zo blijf je ook in contact met elkaar. Partners kunnen tegen een kleine meerprijs meedoen met jou en jullie kindje of kunnen alleen met de baby komen (je kan je strippenkaart delen).

proefles